Assistentiewoningen

De assistentiewoningen staan open voor iedereen vanaf 60 jaar: alleenstaanden en echtparen, validen en anders-validen.

De flats bieden een ideale oplossing voor iemand die niet langer (alleen) thuis wil wonen, maar ook niet naar een rusthuis wenst te gaan.
De flats bieden de privacy en de zelfstandigheid van een eigen woning, en de bescherming en geborgenheid van een instelling.

de lelie assistentiewoning1de lelie assistentiewoning2

Momenteel zijn er 135 assistentiewoningen, verdeeld over Amaryllis, Orchidee, Iris, Tulipa, Lelie, Camille en Haletra I. Na voltooiing van Haletra II en III in 2019, zullen er 202 assistentiewoningen zijn.
Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een cafetaria met zonneterras en wasserette voorzien.
Alle maaltijden kunnen op de kamer of in de cafetaria worden gebruikt, ook kan rekening gehouden worden met dieetvoorschriften.
In de wasserette kan gebruik gemaakt worden van de was- en droogmachines.
Tevens kan beroep gedaan worden op de dienstverlening van het rust- en verzorgingstehuis: kapsalon, pedicure, poetsdienst, boodschappendienst, bibliotheek.
Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten van het Lokaal Diensten Centrum (LDC). Daarnaast worden door Veilige Have ook speciale activiteiten ingericht voor alle bewoners van de assistentiewoningen.

tulipa assistentiewoning1tulipa assistentiewoning2

De flat (oppervlakte variërend van 50 tot 150 m2) bestaat uit een inkom met hallkast, een woonruimte met kitchenette, berging, een slaapkamer die in directe verbinding staat met een ingerichte badkamer.

  • Alles is optimaal aangepast aan rolwagengebruikers.
  • Elke flat is voorzien van grote, lichte vensters en beschikt over een ruim terras.
  • Alle nutsvoorzieningen zijn voorzien, zoals TV-distributie.
  • Aan de privacy is maximale aandacht besteed: eigen telefoon, brievenbus en videofoon voor bezoek.
  • De flat kan naar eigen smaak worden behangen en met eigen meubelen worden ingericht.
  • Elke kamer en het hele gebouw is uitgerust met een branddetectiesysteem en elke flat is uitgerust met een nood-verpleegsteroproepsysteem.

Huurprijs voor één of twee personen: variërend van € 25,64 tot € 48,75 per dag (afhankelijk van de grootte van de flat). Zijn verder begrepen in de huurprijs: water, TV-distributie, telefoonabonnement, milieubelastingen, enz…