Assistentiewoningen

De assistentiewoningen staan open voor iedereen vanaf 60 jaar: alleenstaanden en echtparen, validen en anders-validen.

De assistentiewoningen bieden een ideale oplossing voor iemand die niet langer (alleen) thuis wil wonen, maar ook niet naar een woonzorgcentrum wenst te gaan.
De assistentiewoningen bieden de privacy en de zelfstandigheid van een eigen woning, en de bescherming en geborgenheid van een woonzorgcentrum.

de lelie assistentiewoning1de lelie assistentiewoning2

Momenteel zijn er 165 assistentiewoningen, verdeeld over Amaryllis, Orchidee, Iris, Tulipa, Lelie, Camille, Villa Haletra 1 en Villa Haletra 2. Na voltooiing van Villa Haletra 3 eind 2019, zullen er 204 assistentiewoningen zijn.
Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals een cafetaria met zonneterras en wasserette voorzien.
Alle maaltijden kunnen in de cafetaria worden gebruikt, of bij ziekte ook op de kamer. Ook kan rekening gehouden worden met dieetvoorschriften.
In de wasserette kan gebruik gemaakt worden van de was- en droogmachines.
Tevens kan beroep gedaan worden op de dienstverlening van het woonzorgcentrum: kapsalon, pedicure, poetsdienst, boodschappendienst, bibliotheek.
Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten van het Lokaal Diensten Centrum (LDC). Daarnaast worden door Veilige Have ook speciale activiteiten ingericht voor alle bewoners van de assistentiewoningen.

tulipa assistentiewoning1tulipa assistentiewoning2

De assistentiewoning (oppervlakte variërend van 50 tot 150 m²) bestaat uit een inkom met halkast, een woonruimte met keuken/kitchenette, berging, een slaapkamer die in directe verbinding staat met een ingerichte badkamer.

  • Alles is optimaal aangepast aan rolwagengebruikers.
  • Elke assistentiewoning is voorzien van grote vensters en beschikt over een ruim terras.
  • Alle nutsvoorzieningen zijn voorzien, zoals TV-distributie.
  • Aan de privacy is maximale aandacht besteed: eigen telefoon, brievenbus en videofoon voor bezoek.
  • De assistentiewoning kan naar eigen smaak worden behangen en met eigen meubelen worden ingericht.
  • Elke kamer en het hele gebouw is uitgerust met een branddetectiesysteem en elke assistentiewoning is uitgerust met een nood-verpleegsteroproepsysteem.

Huurprijs voor één of twee personen: variërend van € 25,64 tot € 48,75 per dag (afhankelijk van de grootte van de assistentiewoning). Zijn verder begrepen in de huurprijs: water, TV-distributie, milieubelastingen, enz …